Kasza jaglana – królowa jest tylko jedna

Na naszych talerzach goszczą najprzeróżniejsze potrawy. Jedni lubują się w kuchni meksykańskiej, inni Dalekiego Wschodu, jeszcze inni zaś – polskiej. Nie każdy jednak wie, ze produkty mające pozytywny wpływ na nasze zdrowie są w zasięgu naszej ręki i wcale nie kosztują majątek! Kasza jaglana, bo o niej mowa, jedna z najzdrowszych i najtańszych na naszym rynku kasz. Jej niezwykłe właściwości polegają na tym, ze jest to jedyna z grupy kasz, która ma właściwości alkalizujące ludzki organizm. W świecie, gdzie większość spożywanych produktów mocno go zakwaszają, jest to bardzo ważne i warto o tym pamiętać. Tym bardziej, ze kasze jaglana można przyrządzić w najprzeróżniejszy sposób – może pełnić rolę śniadania – ugotowana na wodzie, z odrobiną jabłka, gruszki (lub innych owoców sezonowych), miodem i sokiem z cytryny. Pyszne, lekkie i energetyzujące.

Jako obiad, w postaci jaglanki z marchwią, porem i cebulą, doprawiona przyprawami rozgrzewającymi organizm – czosnkiem i imbirem, genialne rozwiązanie dla osób odchudzających się. Może stać się deserem – ugotowana i zblendowana z mango, genialny poczęstunek dla konsultantki oriflame w czasie prezentacji najnowszych ofert z katalogu Oriflame. Można również przygotować pyszną sałatkę jaglaną, z ulubionymi warzywami, własnoręcznie zrobionym vinegretem. Na pewno smakować będzie obłędnie. A i nasz organizm odwdzięczy się nam za to, że dobrze o niego dbamy. Jak? Znikną bóle w boku, uczucie ciężkości i zgagi, a także uczucie permanentnego zmęczenia i braku koncentracji, który w dzisiejszych czasach określić można mianem dolegliwości cywilizacyjnych, ponieważ większość ludzi skarży się właśnie na takowe niedyspozycje organizmu spowodowane niezdrowym odżywianiem.